.: Vajon mi lapul a lajháros dobozban?

Nyilván hozzám hasonlóan mások is mindig csillogó szemekkel és vágyakozva nézték a különböző külföldi könyves feliratkozós dobozokat (mint például amilyen az OwlCrate, a Unicorn Crate vagy a Whimsify), viszont a horribilis szállítási díj - és gyakran már maga a termék vételára - miatt sem volt elérhető számomra egyik se.
Most viszont végre elérkezett kicsiny hazánkba is ez a kezdeményezés, a Book a Sloth Club csapatának hála. Amint hallottunk róla Drágámmal, azonnal eldöntöttük, hogy közösen megvesszük legalább az első dobozt. Erről olvashatjátok most ezt a bejegyzést, amiben leírom a benne szereplő dolgokról a véleményemet. :)


A webáruház megnyitásának első pillanatában, egy buszmegállóból adtuk le a rendelésünket a novemberi dobozra. Három átvételi címváltoztatás után, előző hét kedden át is tudtuk venni. Már a  doboz külseje is elvarázsolja az embert. Minél tovább nézem a kis lajhárt a tetején, annál aranyosabbnak tartom. *.*

A novemberi doboz témája Álom és varázslat volt. Amikor ezt először olvastam, egyből a Caraval című regény ugrott be, hiszen arról tudtam, hogy van benne valamilyen formában varázslat, illetve, hogy a Librinek hála hozzánk is érkezik még idén. A másik gondolatom pedig egyből a Harry Potter volt, sokunk kedvenc varázslója. És csodák csodájára, mindkét sejtésem beigazolódott. :D

Ahogy kinyitottuk a dobozt, a legelső, amit megláttunk, egy papírlap volt egy szép idézettel angolul és magyarul, a hátulján pedig az aktuális termékek leírása és egy kis decemberi beharangozó kapott helyet. Természetesen, hogy meglepetés legyen végül a legtöbb dolog, ennek az elolvasását hagytuk legutoljára. ;)

Amikor széthajtogattuk a selyempapírt, egyből kiszúrta a szemünket a sok kis apróság, amit belesűrítettek a dobozba. Volt benne egy Caravalos - aminek az angol szövegének az értelmezése kissé nehezemre esett - és egy lajháros könyvjelző - ami hihetetlenül aranyos -, illetve kettő matrica és egy Alice Csodaországban ihletésű képeslap. Utóbbi szerencsémre pont a kedvenc állataimat, a lovakat ábrázolja. :)

Aztán volt még egy könyvjelző, ami gyönyörűre sikeredett, bár sajnos nem fogom tudni használni, mert ilyen nagy dolgokat nem teszek be a regényeimbe (csak papíralapú jelzéseket használok a regény szerkezetének megóvása érdekében). De dísznek nagyon szép. A rajta lévő kis fityegőt akár még nyakláncként is el tudtam volna képzelni. :)
És ha már a nyakláncoknál tartunk... Volt egy, szintén az Alice Csodaországban témájú kis medál a dobozban. Nagyon aranyosnak találom, viszont lehetett volna kissé nagyobb is, mert:
1) félek, hogy elveszítem,
2) úgy jobban is látszódna.

Aztán volt még a csomagban egy, a regény írónőjének az aláírásával ellátott, a másik oldalán a regény szlogenjét (Remember, it's only a game) tartalmazó lapocska. Talán ezt még úgy lehetett volna megoldani, hogy a szerző aláírását is egy matricára helyezik; ha jól tudom, külföldön is ez a szokás, így aki akarja, be tudja ragasztani a könyvébe a szignót.

A dobozban lévő teát már ma kibontottuk és megkóstoltuk, és azt kell mondanom, hogy még cukor nélkül is nagyon finom íze van - és az illata is fantasztikus. Eléggé nagy teások vagyunk - főleg a Drágám -, így számunkra tökéletes ajándék. Felőlünk legközelebb is lehet nyugodtan ilyen fajta innivaló a csomagokban. ;)

A novemberi doboz egyik legnagyobb meglepetése a Harry Potteres Funko Pop! kulcstartó lett volna - mint ahogy láthatjátok, mi a jó öreg Dumbledore-t fogtuk ki -, ha nem spoilerezi el ezt a Book a Sloth Club a Facebook oldalán. :( Nem értettem, erre miért volt szükség, hiszen már azután lett beharangozva két termék - e mellett még a lajháros könyvjelző -, miután már mindenki megrendelte a saját dobozát. Mivel erről már eleve lehetett tudni, így nem szólt akkorát, mint amekkorát szólhatott volna. Szerintem legközelebb jobb lenne, ha minden titokban maradna; természetesen az adott témát leszámítva. ;)

Utolsó véleményezettnek a regényt hagytam, ami nem volt más, mint Stephanie Garber Caraval című könyve. *.* Elég régóta rajta volt már a beszerzendő és elolvasandó regényeim listáján - főleg azóta, hogy megtudtam, magyarul is érkezik. Igaz, hogy számítottam rá, hogy ez lesz a dobozban, hiszen a külföldi mintához hasonlóan itt is új megjelenésű regényeket szeretnének a csomagokba tenni, ha jól tudom, viszont, ahogy elnéztem, sok ember járt úgy, hogy már megvette, megkapta vagy előrendelte magának a könyvet, mire eljutott hozzá a novemberi csomag. Ennek a kivédésére talán azt lehetne tenni, ha úgy érkezne meg a doboz, hogy a könyv még nem jelent meg - maximum csak néhány hét múlva lenne elérhető a könyvesboltokban. Bár gondolom, hogy ezt elég nehéz lenne összehozni.


Ennyi lett volna a véleményem. Csupán építő jellegű kritikának szántam, hátha általa - és a többi véleményező által - tudnak még fejlődni a doboz atyjai. :) Összességében elégedett vagyok a Book a Sloth Club munkásságával, és alapvetően az első konkrét dobozukkal. Szerintem eléggé korrektre sikeredett, azaz hozza a külföldön is megszokott tartalmi elemeket, azokhoz képest viszont sokkal inkább barátja a magyar pénztárcáknak.

A decemberi dobozt nem rendeltük meg, mert se a Drágám, se én nem vagyunk érdekeltek a romantikus regényekben, de édesanyám lecsapott rá, szóval arról is írhatok majd, ha esetleg érdekel titeket. ;)

Arra viszont nagyon kíváncsi vagyok, hogy az elkövetkező hónapokban milyen témákkal és könyvekkel rukkolnak elő, illetve, hogy milyen újításokat és termékeket tesznek még bele a csomagjaikba. Remélem, minél több ember talál majd rájuk, hiszen egy nagyon régóta vágyott könyvmoly igényt elégítettek ki ezzel a feliratkozós dobozzal. *.*

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése